Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
Computherm Q4Z Zónavezérlő

Cikkszám: Q4Z
Gyártó: Computherm
Megnevezés: Zónavezérlő termosztát nélkül
Garancia: 1 év
Tápfeszültség:230V AC;50Hz
Zónakimenetek feszültsége:230V AC; 50Hz
Zónakimenetek terhelhetősége 1A (0.5A induktív terhelés)
Készenléti állapot teljesítményfelvétele:0,5W
Kazánvezérlő relé terhelhetősége:230V AC ;50Hz;5A(2A induktív terhelés
  • Mind a 4 zónának van egy-egy összetartozó szobatermosztát(T1;T2;T3;T4)csatlakozta tási pontja és egy-egy zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenete(Z1;Z2;Z3;Z4). Az 1. zóna szobatermosztátja(T1)az 1. zóna zónaszelep/szivattyú kimenetét a (Z1) vezérli, a 2. zóna szobatermosztátja (T2) a 2. zónaszelep/szivattyú kimenetét (Z2)vezérli, stb. A szobatermosztátok (T1;T2;T3;T4) vezérlő utasítására a (Z1;Z2;Z3;Z4) zónakimenetben 230V AC feszültség jelenik meg és kimenetre csatlakoztatott zónaszelep és /vagy szivattyú nyit/indul.  
  • Az 1. és 2. zónának van egy közös zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenete (Z1-2) is. Ha az 1. és/vagy 2. zóna termosztátja közül valamelyik (mindkettő)bekapcsol a Z1-2 kimeneten 230V feszültség jelenik meg és a kimenetre csatlakoztatott zónaszelep és/vagy szivattyú  is nyit/indul. A Z1-2 zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenet alkalmas egy olyan helyiség (pl. :előszoba)zónaszelepének nyitására/szivattyújának indítására melynek nincs külön termosztátja, nem fűt mindig, de de fűtésre mindig szükség van, ha az 1. /vagy 2. zóna fűt.
  • A 3. és 4. zónának van egy közös zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenete (Z3-4)is. Ha a 3. és/vagy 4. zóna termosztátja közül valamelyik(mindkettő)bekapcsol a Z3-4 kimeneten 230V feszültség jelenik meg és a kimenetre csatlakoztatott zónaszelep és/vagy szivattyú is nyit/indul. A Z3-4 zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenet alkalmas egy olyan helyiség(pl. :fürdőszoba)zónaszelepének nyitására/szivattyújának indítására, melynek nincs külön termosztátja, nem fűt mindig , de fűtésére mindig szükség van, ha a 3. és vagy 4. zóna fűt.
  • Az 1. ;2. ;3. ;és 4. zónáknak van egy közös szivattyú vezérlő kimenete(Z1-4)is. Ha az 1;2;3;és/vagy 4. zóna termosztátja közül bármelyik (mindegyik)bekapcsol a Z1-4 kimeneten 230V feszültség jelenik meg és a Z1-4 kimenetre csatlakoztatott szivattyú is indul. A Z1-4 szivattyú vezérlő kimenet alkalmas egy olyan helyiség (pl. :közlekedő)padlófűtés szivattyújának indítására , melynek nincs külön termosztátja, de a fűtésére mindig szükség van, ha az 1. ;2. ;3. ;és/vagy a 4. zóna közül valamelyik/mindegyik fűt. Ez a kimenet alkalmas egy központi keringető szivattyú indítására is, ha bármelyik zóna termosztátja bekapcsol. A kazánvezérlő kimenet késleltetésével együtt a Z1-4 szivattyú kimenet késleltetésére is aktiválódik.
  • Az 1. ;2. ;3. ;és 4. zónának van egy közös potenciálmentes kazánvezérlő kimenete (NO;COM). Ha az 1. ;2. ;3. ;és/vagy a 4. zóna termosztátja közül bármelyik bekapcsol , a kazánvezérlő kimenet (NO;COM)záródik és indítja a kazánt. A NO;COM kimenet egy késleltető elektronikával is el van látva. Lassú működésű, elektrotermikus zónaszelepek használata esetén. -ha a kazán indításakor az összes zóna zárt állapotban-a kazánszivattyú védelme érdekéében szükséges a kazán késleltetett indítása. A késleltetés a jumper ON helyzetben aktív.
Így is ismerheti: Q 4 Z, Q 4Z, Q4 Z
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^