Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

6 399 Ft
+ 950 Ft szállítási díj
Raktáron
Termékleírás

A COMPUTHERM Q8RF (TX) típusú kapcsoló üzemű szobatermosztát a Magyarországon forgalomban lévő kazánok túlnyomó többségének szabályozására alkalmas. Használható a COMPUTHERM Q8RF multizónás termosztátokhoz, az alapcsomagban található 2 db termosztát kiegészítéséhez, a zónák számának bővítéséhez és a COMPUTHERM Q1RX dugalj vezérléséhez. A COMPUTHERM Q8RF (TX) termosztát és a COMPUTHERM Q8RF vevőegysége és/vagy a COMPUTHERM Q1RX dugalj között a kapcsolatot rádiófrekvenciás összeköttetés biztosítja, ezért a termosztát és a vevő és/vagy dugalj között nincs szükség vezeték kiépítésére. A termosztát egyéni igény szerint beprogramozható úgy, hogy a fűtési (hűtési) rendszer az Ön által kívánt időpontokban tetszés szerinti hőfokra fűtse (hűtse) lakását vagy irodáját, és a komfort biztosítása mellett hozzájáruljon az energiaköltségek csökkentéséhez.
A hét minden napjára külön-külön, egymástól független napi hőmérsékletprogram készíthető. Naponta 1 rögzített (PROG) és 6 szabadon megválasztható (PROG–PROG) kapcsolási időpont (10 perces lépésekben állítható) és minden kapcsolási időponthoz más-más szabadon megválasztható hőfok (0,5°C-os lépésekben állítható) beállítására van lehetőség. Az elemek élettartamának növelése érdekében, a termosztát nem sugároz állandóan, de az aktuális kapcsolóparancsát 8 percenként ismételgeti. Így esetleges áramszünet után is biztosított a fűtés (vagy hűtés) vezérlése. A termosztát hordozhatósága az alábbi előnyöket biztosítja:
nincs szükség vezeték kiépítésére, mely különösen régi épületek korszerűsítésénél előnyös, használat közben választható ki a készülék optimális elhelyezése
A termosztátba szerelt jeladó hatótávolsága nyílt terepen kb. 50m. Ez a távolság épületen belül jelentősen csökkenhet, különösen akkor, ha a rádióhullámok útjába fémszerkezet, vasbeton-, vagy vályogfal kerül. termosztát kazán vevő 230V AC, 50-60Hz zónaszelepek 230V AC, 50-60Hz A termosztát kapcsolási érzékenysége ±0,1°C-ra, ±0,2°C-ra (gyári alapbeállítás) vagy ±0,3°C-ra állítható. Ez alatt azt a hőmérséklet különbséget kell érteni, ami a beállított érték és a kapcsoláskor mért tényleges hőmérséklet között van. Gyári alapbeállítás (±0,2°C kapcsolási érzékenység, fűtés üzemmód) esetén pl. ha a termosztáton beállított érték 20°C, akkor a készülék 19,8°C-on vagy alatta bekapcsolja, ill. 20,2°C-on vagy felette kikapcsolja a kazánt. Hűtés üzemmódban a termosztát pontosan ellentétesen kapcsol. A gyárilag beállított ±0,2°C-os kapcsolási érzékenység megváltoztatását lásd a 2.4 fejezetben. A termosztát szivattyúvédő funkcióval van ellátva, mely a szivattyú beszorulásának megakadályozása érdekében mindennap 12 óra 00 perckor egy perc időtartamra bekapcsolja a kazánt abban az esetben, ha több mint 24 órája nem történt programozott kapcsolás (pl. fűtésmentes időszakban). A szivattyúvédő funkció aktiválását lásd a 2.5 fejezetben

  Így is ismerheti: Q 8 RF TX, Q8RFTX
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^